lördag 22 november 2008

Kommunikationskollaps

I Malmö ränner det runt mycket folk.

Väldigt mycket danskar i klädesaffärerna.

Föräldrar med griniga ungar. Och jag är en tant. Som går så långsamt, så långsamt. Det är så halt.

Angående tant så var det ett gäng ungar som kallade mig tant igår. En hel förskoleklass. (Vilket e ett jävla brott)

Förskollärarinnan: Sätt nu på er mössorna och vantarna!
Ungarna: Näääääääää!
F: JO! Det är vinter nu!
U: Men tanten som går där har ju inga kläder på sig ...

(Nu var jag inte naken ... jag hade t-shirt o jeans - skulle bara ut snabbt)

Förskollärarinnan skulle precis le generat åt mig när jag sade: Jag är inte en tant. Jag är ju bara barnet.

Något förvånade stod de kvar. Och jag fick inget leende. För barn ska uppfostras utan tillstymmelse till humor. Åtminstone uti Malmö stad.

Om man skämtar med okända människor här är man förmodligen full eller drogad. Och därmed paria.

Jag håller på att klättra på tvättberget nu. Något uttråkad.

Raus gehen

Nu ska jag sätta på mig min thermo-overall med fickor för benpipor. Jag ska ha dunstövlar och en stor pälshatt. I handen ska jag ha en sidenkudde för det hade Andrée och gänget i sin luftballong av nå´n anledning. Sen ska jag ut på stan före tvätten.

Tvätten är ett berg som ska bestigas. Därför har jag fickor för benpipor i min overall. Jag kanske hittar en döing på toppen.

Klicka inte här ...

... om du inte är sugen på döda människor.

Läste om killen som länken går till (den går till hans MySpace-sajt). Han tog livet av sig häromdagen. Han riggade upp sin webcam och lät 1500 personer se hur han tog en överdos. Sen satt folk i timmar och glodde och väntade. Så kom ambulanspersonalen.

Först tänkte jag: Varför ställde han inte upp i Big Brother eller nå´n annan dokusåpa istället?
Sen tänkte jag ingenting. För jag förstår det bara inte.

I dag är det helt vitt i Malmö! Jag bor överst och snön ligger verkligen vit över taken men det är nog nå´n mer än jag som är vaken. Det är liv utanför i alla fall.

I dag har jag tvångstvättid.

fredag 21 november 2008

Bor i Norden ändå

Det snöar!
Det snöar!

Yippie!!

Sjuk av karl?

För några månader sen träffade jag en man på en fest. Jag kom på häromdagen att det är efter det jag varit ständigt sjuk. Jag känner mig någorlunda frisk till varje helg och träffar denna man(/detta virus) igen och blir sen sjuk på nytt.

Han har hållit sig någorlunda alert hela tiden. Men nu har han med blivit sjuk. I samma som jag.

I går stack jag till apoteket och köpte förkylningsgrejs till honom. Han bor så långt borta i Malmö man kan bo - typ. Efter Rosengård ... mot Svedala. I ett blåshål. Ett apotekslöst blåshål. Där valsade jag omkring bland hus som ser likadana ut med mat och medicin till detta virus. Jag måste underhålla min sjukdomskälla så att jag snart kan bli sjukare. Jag måste vara SÅ altruistisk.

I morse har det tydligen snöat här. Fick ett hysteriskt glatt mail från syrran. Hon och jag älskar katastrofväder (hon skrev rusigt nå´t om storm med). Skillnaden mellan oss är väl att hon vill sitta i stormens öga med ett primuskök. Jag vill sitta inne i värmen och se ut.

Men vi bor fan i fel landsände. I lördagskväll var jag ute och gick. Kom på att Skåne är ett jävla mellanting. Vi bor i Norden men det är så snålt med det nordiska. Här skriker vi (syrran & jag i alla fall) av glädje när vi ser EN snöflinga. Mestadels är det gråsvarta moln som stryker över himlen. Hotfullt men ändå inte -tomma hot om snöstorm. Och jag suckar uppgivet.

onsdag 19 november 2008

Med Bloggblad

(Bloggblad:)
Den blonda långa damen tog ett litet vitt piller till den stora brungula groggen i det höga vackra glaset medan hon satte sin tjocka breda rumpa i den mjuka bruna soffan och la upp fötterna på det blanka svarta bordet....

(Forts av Mette:)
Pillret med den sörjiga spriten verkade nästan direkt och plötsligt kände hon att hon ville slå nå´n. Nu var ju bara hennes lilla Anna hemma och flickan var redan så pass slagen av förra pillerdimman att en självande tvekan infann sig. Kunde hon slå flickan igen? Och var? Flickans lilla lekamen var som en sönderstucken knarkares utan en enda hel ven. Men kanske om hon kunde knocka ungen på ögonen?

(Bloggblad?)

Sött utdrag ur saga

Bestämt på studs:

Innan jag fyller 41 (måste ha lite marginal här va) ska jag ha skrivit en GULLIG saga om två barn som bor med två missbrukande föräldrar. Som Tomtebobarnen.

När lille Lasse kom hem fick han smörj och bannor
ety han inte diskat alla pannor

I köket lilla Lisa stod
på golvet rann rara mammas blod

Nu när kära mamma ej längre fanns
sprang pappa efter Lisas svans

Hm ... ja - det där kan ju fortgå i all oändlighet. Kom på det när jag läste om gullighet och adjektiv hos Bloggblad.

Lite sötare kan jag nog få till det. Elände och söthet - perfekt.

Nakna män

(Rubriken är en länk)


Man kan tydligen skicka in sin dröm till Expressen och få den uppfylld.


Hm .... mitt brev med motivation:


Kära Expressen,

jag vill att herrfotbollslandslaget ska komma till min lägenhet. Innanför dörren ska de ta av sig alla sina kläder och bli tilldelade olika städredskap.

Sen ska de städa min lägenhet från topp till tå.

Själv ska jag ligga på soffan och kolla på Oprah - eller hm ... låtsas kolla på Oprah.

Eftersom jag varit sjuk så länge nu tycker jag att jag är värd detta.

M v h Mette i Malmö

(Bild på simulerat TV-tittande)

Dags igen

SJUK!!!

Så tråkigt. Jag fattar inte hur jag kan vara sjuk hela tiden. I går var jag inne på skumma sajter (typ netdoktor.se) och var säker på till slut att jag hade hjärnhinneinflammation. Att jag misskött förkylningen så. Jag kan knappt vrida på huvudet och inte böja mig ... och så stod det just att man kunde få vita fläckar i halsen och det tog jag som ett kvitto på att jag hade ovanstående sjukdom.


Så jag ringde Sjukvårdsupplysningen. Men när hon hörde att jag är inne på min andra antibiotikakur på kort tid sade hon att det kan varken vara nå´t med hjärnan eller sinuit. Utan en helt vanlig förkylning.


Men i två-tre månader?? Jo, tyckte hon, ibland i livet har man så här dåligt immunförsvar att man blir sjuk hela tiden.


Typiskt att detta ska vara nu. Jag kan ju inte gå till sjukhuset och hälsa på pappa med halsont. Han har ett hål in i sin - så det är ju som att ta en spatel ner i min hals och sen in i hans - typ.


Igår var jag så kass att jag inte kunde gå en längre bit för att handla. Så det fick bli araberna på Närlivsen. De hade nå´n multivitamin-äppeljuice. Den tar jag, tänkte jag, jag blir säkert frisk av detta.


Så här såg den ut. OBS! Färgen är inte manipulerad av mig. Den är manipulerad av en polsk skum juicefabrik som varvar med att trycka upp billiga cig. Och ibland Vodka. Och blonderingsmedel.
Jag drack hela flaskan. Den var ändå god - fast på ett knepigt, kemiskt sätt.
Annars förgiftar jag mig med huvudvärkspiller, cortisonsspray och snyter ut något som ser ut som hjärninnehåll.
Finns det nå´n som har hört vad det går för skit nu? Höll hon på Sjukvårdsupplysningen inne med nå´t saftigt?