lördag 6 december 2008

Sen träffade jag Ronnie

Efter spelningen satt jag på en bänk med Ronald McDonald och åt skräpmat. Han undrade om vi skulle joina ett sprututbytesprojekt tillsammans. Jag hade precis satt skokräm i huvudet (det gör jag alltid när jag käkar hamburgare - vegeterianer gör så) och undrade varför han ville byta sprutor med mig?

Jo för det syns ju på lång väg att du är vegeterian och de har nog renare blod än andra, sade han förnumstigt. Dessutom e du ju musiker och alla vet att musiker knarkar.

Jaha, sade jag lite småkorkat.

Jag lirade i helgen igen


Nu till jul är det mycket spelningar för ett så´nt musikaliskt geni som jag.
Denna bilden publicerades i dagens Expressen. Jag spelar "Ave Maria" på min saxofon.
Publiken stod upp och applåderade mitt slutnummer som var "Jag såg mamma kyssa Tomten"
(Senare kom jag på att jag behöver en Ladyshaver - fast jag hade druckit nå´ra öl då i och för sig)

tisdag 2 december 2008

Cold Turkey - nä ... Cold städning

Temperature´s rising
Fever is high ....

Moppning på G.

Hittade en mopp med skaft på ICA. 49 spänn.

Men så såg jag att de hade Rosa Bandet-moppar/stavar. Tänkte att "det där vill jag ju stödja" - så jag köpte en för 99 spänn.

Såg nu att FEM kronor går till bröstcancerforskningen! Vart går de andra pengarna till? Den rosa färgen?

Oh mein Gott!

Jag lyckades gå till Överskottsbolaget igår UTAN att köpa en enda godisbit. REKORD. Okej jag köpte en adventskalender med choklad i som jag skulle kunnat länsa. Men det har inte skett!

Nöjd som attan med min styrkevilja (KAMPVILJA!) lagade jag min vanliga risblandning till middag. Den kan jag rekommendera! Koka fullkornsris. Stek curry, lök, vitlök och musslor i olivolja. Så kom jag på att jag ju köpt cashewnötter på Ö & B så ner med så´nna också och så lite öl i med. Mettes Paella! Blev fantastiskt gott!

Men - där kom jag på att jag ju köpt cashewnötter .... den påsen finns inte längre. Hela kvällen bestod av ett enda rännande till skafferiet och nötterna.

Så nästa gång får jag lägga ner nötterna med där. Jag kan fan inte hålla mig.

Nu har jag valnötspåsen kvar ... än så länge.

Men alltså - raderna fulla med godis - finns de på alla Ö & B i hela landet? Det är ju rena ymnighetshornet av socker. Tar aldrig slut.

Allt jag egentligen skulle ha var en så´n där röd kvast till min svabb. Det hade dem inte. Ändå kom jag hem med full dramatenväska. Mest rengöringsmedel och det behövs ju - tyvärr. (Tänk om man någonsin slapp städa).

Väl hemma pyntade jag lite. Satte upp en ljusslinga i halltaket som jag köpte på IKEA förra året. Lysande stjärnor. Blev riktigt mysigt. Och så en stor pappstjärna i vardagrumsfönstret.

Idag fortsätter julstädning och pynt. Men först måste jag ha ett svabbskaft (eller VAD heter ett så´nt??).

söndag 30 november 2008

Advent

I natt har jag haft en skruv lös. Städmani. Viruset måste ha satt sig på hjärnan. Jag har dammat alla mina böcker, strukit lakan och handddukar, fixat med smyckena, diskat äckeldisk och ja, säkert nå´t mer. Sju i morse stöp jag i säng. Vaknade halv ett.

Och idag är det ju advent. Då borde jag väl köpa pepparkakor och julmust? Jag dricker nästan aldrig läsk men julmust hör advent till ... och julafton.

Jag fick precis en inbjudan till nyårsparty. Man ska vara utklädd till en filmstjärna .... eller om man inte kan komma på nå´n kan man klä ut sig till en filmrulle ... hm ... nä ... jag vill inte vara en filmrulle. Jag vill vara en bedagad aktris. Nå´n som inte fått jobb på länge. Priscilla Presley? Om min viruskarl vill följa med kan ju han vara Elvis, heheheheh. Låter som en helbra idé. Lauren Bacall och Humphrey (hur stavas dettta??) Bogart är svåra ... måste vara nå´n som är enkel att känna igen. Man kan ju få pris! Vad finns det mer för par? Något TYDLIGT par. Gärna att båda är skådisar.