lördag 12 juli 2008

Mamma Mia

Min recension .... um .... ha inga förväntningar.... stäng av allt kritiskt tänkande ... var i behov av nå´t lättsmält .....

DÅ är den bra! Men helt klart svår att skriva om för då krävs det lite analys och det funkar inte på filmen. Den bara ÄR liksom. Musiken gör ju allt. Tycker jag. Så - var på bästa ABBA-humör.

Den var ganska lång men det kändes faktiskt inte. Långa filmer gör mig röksugen men jag tänkte inte ens på cigg så det är nog ett ganska bra betyg. Ett ganska hjärndött bra betyg.

Efter reklamen, före filmen, går det upp två människor framför duken och säger "Sätt på era mobiler alla!"
Ganska märklig uppmaning, men det var en SMS-tävling. Vi var 700 SMSande personer i salen, alla stolar var upptagna och folk bråkade om dubbelbokningar, blev sura, svor och gick. Och 700 mobiler på som sen ska stängas av ... hm... jäkla röra. Ingen bra stämning. Framför oss satt en kille med Karlssons klister i håret. Det stod RAKT UPP. Som limmat. Det var som om nå´n med hög hatt satt där. Sen såg jag - efter filmen - att han hade jättelite hår .... det lilla han hade hade han klistret i. Det var hans huvudform som var så´n. Stackare. Ett tag tänkte vi säga till honom att platta till håret .... jäkla tur att vi höll klaffen.

fredag 11 juli 2008

Arabgänget del 2

När jag var på haket här nedanför för nå´n vecka sen träffade jag en kille som bott i Malmö i två veckor som redan visste ett ställe som säljer mina cig för 230 spänn limpan. Jag köper mina hos arabgänget för 280.

På vinst och förlust gick jag dit häromkvällen. Osäker på om de vill sälja till nå´n helt okänd - jag kan ju vara polis - eller om de är desperata efter pengar.

När jag gick över Möllevångstorget kom en tjej fram och frågade efter pengar. Jag gav henne 20 spänn och hon blev så lycklig och sade: "Vill du ha kul med mig??!"


"Erhm .... hur då?"
"Ja, med heroin såklart!"

Efter att jag avböjt tänkte jag på att jag nyss gett de sista 20 spännen hon behövde eller så finns det en ny lågbudgetvariant på heroin. Som säljs på knarkmarknadens svar på LIDL.

Jag kunde i alla fall sen handla cigg billigt så de var desperata. De såg faktiskt lite ut så.

Jag gick genast iväg till mitt arabgäng och där stod Den danska araben. Jag visade upp limpan och berättade priset. Då sade han att jag kunde få dem för 230 där med. Frågan är vad dessa ciggen egentligen kostar ... ursprungligen menar jag. Frågan är om jag kan få ner priset mer?

"Du är inte bara snygg men charmig också" sade jag högtidligt till honom.

"Det vet jag nå´n som tycker om dig med" svarade han.
Innan min glädje hann infinna sig var jag plötsligt inbjuden till rummet där bakom. Det såg för jävligt ut. Äckel och sopor. Mitt bland detta stod ett bord. Med en vodkaflaska och två glas. Två stolar stod där med.

På den ena satt Den glada araben. Han som lagt alla sina pengar på sitt körkort. Han som absolut inte fattar nå´t jag säger.

Det var alltså meningen att jag och han skulle sitta där och dricka vodka och PRATA.

En plötslig hövlighetsvåg sköljde över mig och jag satte mig ner och fick vodka som mest var is (deras kyl måste ha slutat att funka ... eller nå´t).

Ja, hela situationen var bisarr. Jag och han satt där mitt bland soporna och resten av arabgänget stod och tjuvlyssnade i varje vrå. Och fast vi pratade blev INGET sagt. Till slut samlade jag mod och sade att jag var tvungen att gå. Han såg lika glad ut men han fattade nog inte vad jag sade. Han såg ut som om jag sagt "Jag har länge tänkt att jag ska fria till dig men jag har ringen i min lägenhet ... jag kommer strax tillbaka!"

Han kanske sitter och väntar än ... gulp.

I dag ska jag gå och se "Mamma Mia".