torsdag 16 oktober 2008

Tand och TV och cigg och bönder och ...

Jag verkar ha nå´n varannanveckas sjuka. Förra veckan var jag okej. Denna veckan är jag sjuk igen. Mest förkyld och trött.

Att sluta röka var perfekt när jag hade ont i halsen tänkte jag. Så jag plockade fram snuset och köpte tio klubbor. Att klubba mig i huvudet med. Typ.

När jag stoppade in den första klubban i munnen tog jag ett djupt bett. Ut ur munnen kom klubban och där satt trofén ... en halv tand.

Måste ringa tandläkaren när jag är bättre. Tusan. Så jag har lagt ned klubborna. I går rökte jag bara sju cig. I vanliga fall är det 30-40. Men nu har jag redan rökt sex idag så jag vet inte hur det blir ... men det är mindre ändå.

Jag kollar mycket på TV i min sjuka. I går såg jag Bonde söker fru. Jag har inte sett det tidigare den här säsongen. Så jag vet inte vilka de är. Men alltså den där bonden som verkade prata skånska eller halländska ... som sade att Stefan och Krister var hans favoriter (inom film?!).... Gosh ... om jag nu hade tagit detta jättesteget att ställa upp i TV och ragga ... efter denna bonde ... (för det första vore jag lobotomerad för att detta skulle hända) men alltså ... Stefan och Krister .... jag tror jag hade plockat upp en pistol och skjutit honom. Om jag hade haft med mig en pistol. Och det brukar jag ju inte ha. Så frågan är vad jag hade gjort? Nickat stillsamt som flickan igår? Mmmm... liksom utan hopp... kollat efter möjligheter att ragga via radion istället ...

måndag 13 oktober 2008

Jag - en stickerska

Det första min gäst i fredags sade när han kom in genom dörren var: här är ganska inpyrt med rök.

Jag funderade en stund på att slingra mig. Skylla på nå´t. Låtsas som om det inte alls var som jag röker så mycket. Men jag kunde fan inte komma på nå´t.

Jag vill inte bo inpyrt.

Jag måste (MÅSTE) sätta ett datum nu för när jag bara kan röka på balkongen. Och så får jag varva med snus inne. Jag köpte ju en dosa för nå´n vecka sen men jag tycker inte det är gott längre. Jag blir bara röksugen av det. Men jag får öva upp ... affirmera: snus är gott snus är gott ...

Och igår när jag var ute och shoppade köpte jag faktiskt garn och stickor!! För att jag ska ha nå´t i handen när jag snusar. Sist jag stickade var för tjugo år sen. Tre halsdukar med stora hål i. En i neonfärger som jag gav till min pojkvän (han såg ut att börja gråta när han mottog detta mästerverk), en till mamma (som tittade på alla hål och sade erhmm ja den var ju fin) och så en till pappa som var smal som toapapper och den var också den mest håliga. Den lades på hatthyllan och kröp så småningom in i väggen av pur skam.

Men NU! NU - ska jag sticka mästerverk! Om jag kommer ihåg hur man gör ... hm... det gör jag nog inte när jag tänker efter. Men alltså har man en gång cyklat så sitter det där. Kanske.

Jag ska köpa en ny säng. Men jag vet inte var jag ska göra av den gamla. I vindsutrymmet kan jag inte knuffa in den - där är helfullt.

Är det nå´n som vet om det finns nå´n affär som lämnar av den nya sängen samtidigt som de hämtar ens gamla? Jag har för mig att jag läst om nå´t liknande.