torsdag 23 oktober 2008

Sängen

Rubriken är en länk till IKEAS hemsida.

Det är den där vita sängen på den stora bilden jag vill ha. Hemnes heter den. Jag har redan byrå och sängbord i samma serie.

Men så plötsligt tyckte jag att den var lite flickig ... knepigt. Eller är den flickig?

Cigg

Den Danska Araben (i närlivsen här) försökte precis sälja svarta cigg till mig. Andra svarta cigg - inte de vanliga för 22 spänn asken.

- Det är äkta danska! sade han nöjt. Inte polska, men lite dyrare klart ...
- Jaha, men vad är skillnaden annars då? undrade jag försynt.
- Jo varningstexten står på danska!

Mycket riktigt "Rygning draeber" stod det stort. Efter att jag sagt att jag inte gillade varningstexten utan föredrog en polsk så att jag slapp se att jag ska dö varenda gång jag tänder en cig suckade han och gav mig min vanlig dos av den billiga döden.

Men jag har i alla fall skurit ner LITE på det hela.

Heute

Jag har täppt till min flerveckorssjuka med kortisonspray, rinexin och huvudvärkspiller.

Började tro att jag är frisk. Så kom tandvärken. Jag tappade ju en halv tand ... men nu har jag tid hos tandläkaren på måndag.

Jag vill gå till Överskottsbolaget idag men där var det ett rån häromdagen. Är inte det ett märkligt ställe att råna? I vilket fall - blixten slår väl inte ner två gånger på samma ställe?

Får se hur jag gör.

Jag ska köpa en ny säng. Och en skrivbordsstol. Har sett en säng på IKEA som jag vill ha men nu börjar jag tänka att den kanske ser för flickig ut ... hm .. ska se om jag kan lägga in bild på den sen.

onsdag 22 oktober 2008

Efter kvällens TV

Mettes speed-date i Bonde söker fru

Han: Hej!

M: Hej, hej.

H: Och hur kan det komma sig att du svarat på mitt inlägg?

M: Jag vet inte. Jag måste varit full ... kanske ... minns inte riktigt.

H: Uhum ... vad gillar du för filmer?

M: Tja, utländska ... typ kvinnor som dödar män kanske och så´nt. Ubåtsfilmer ... Vietnam ... ja dödande helt enkelt. Kanske fylla och piller med. Depp och gråt.

H: Erhm ... ja jag gillar Stefan & Krister. Bara Stefan & Krister. Precis min humor.

M: Jaha, ja ... har de gjort nå´n film förresten?

H: Mmm... film ser jag kanske inte precis. Har så mycket med slakt och stallet och så att göra. Vad gillar du att jag slaktar djur?

M: Jag äter inte kött. Gillar inte köttindustrin. Döda djur på löpande band. En hammare i pannan och tack för mig liksom.

H: Hm ... vad gillar du att bo på landet?

M: Njae ... det är så mycket insekter och skit på landet.

(H är tyst ... har en knepig sötsur min)

(M är tyst - har också sötsur min)

H: Ja tack då.

M: Ja, varsågod.



(M tänker "Undrar om jag blir vald? Det blir jag nog.")

Nässpray

Jag tror att jag håller på att kvasimedicinera bort min antibiotikaallergi.

Jag har varit sjuk i en månad nu. Jag blir lagom frisk varje fredag och går ut på puben. Sen är jag lika sjuk igen på måndagen.

Efter att jag läst på olika doktorssajter på Internet lät det hela som kronisk sinuit. Men jag vette sjutton ... jag har haft väldigt ont i halsen de senaste dagarna och det stämmer nog inte riktigt med luftvägsinfektion.
Men i vilket fall läste jag att kortison var ett alternativ om man inte tål antibiotika.

Så jag gick ner på apoteket och sade att jag ville ha näsdroppar med kortison eftersom jag är allergisk mot antibiotika. Väl hemma med dem ser jag att de är mot allergi. Hm ... hon i kassan verkade allmänt snurrig. Hon hade nog fått jobbet för att hon var glad och snäll och vill ha världsfred. Och medicinera bort läkemedelsallergier.

Men jag kör kuren ändå. Får se vad som händer. Kanske förvandlas jag till en hårig man med prenumeration på tidningen Automobil. Det står nog i bipackssedeln som jag inte pallat läsa.

tisdag 21 oktober 2008

Blond vs Brunett


Det här är ju jag och brunetten är min väninna Emma. Hon var lika blond som jag när vi började att umgås.
En dag var hon plötsligt brunett: "Jag kommer att hitta en karl nu när jag är mörkhårig" sade hon.
Jasså, tänkte jag - ungmön - så det är så man gör?
Vi gick iväg till en pub och hon hittade en karl som hon nu bor med.
Outrageous!
Får se vad som händer på fredag hos frissan ...
Nu har jag mailat en konsumentvägledare här i Malmö angående nedanstående dilemma.
Nä - dilemma är ett för magert ord.
Nedanstående SKANDAL! Kuvertskandal!

Papperskungen AB

Är det nå´n som minns bagaren i Shorts Cuts? Han med tårtan? En mamma beställer en tårta till sin sons födelsedag och samma dag blir pojken överkörd. Han hamnar i koma och ungefär där börjar bagaren bli irriterad över att tårtan inte hämtas och börjar terrorisera familjen. Han ringer oavbrutet. Bagaren är den karaktären jag gillar bäst i den filmen för han är så far out.

Men nu har jag fått en egen bagare efter mig och den heter just Papperskungen.

Jag beställde kuvert och annat i början av juli. De vadderade kuverten kom ganska fort. Men när ziplockpåsarna, bubbelplasten och tejprullarna inte kommit för två veckor sen blev jag irriterad. Det var ju för sjutton 4 månader sen jag beställde. Så jag skrev till dem att jag kände mig lurad. Då fick jag ett mail tillbaka om att jag lurat dem till att skicka fler vadderade kuvert än jag betalt för. Hur tusan skulle jag kunna lura dem till det?

Men de fortsatte bråka och svära i mail om att jag var en tjuv - helt absurbt. Till slut skrev jag "Kan ni inte bara skicka resten av det jag betalt för via posten och inte DHL (som jag betalt för) och sen har vi helt enkelt inte nå´n kontakt med varandra mer". Då bad killen om ursäkt och skickade resten. Men allt var fel när lådan kom. Fel bubbelplast, inga ziplocks ... men jag struntade i att påtala detta för jag vill verkligen aldrig mer ha med dem att göra.

Då började mailen droppa in igen om att jag lurat dem att skicka för mycket prylar. Nu har de mailat retursedlar och hot om kronofogden. Jag tycker inte att jag fått för mycket kuvert och om jag har fått det kan det väl vara plåster på såren för att jag fått vänta så länge?

Är det nå´n som har nå´t vettigt råd till mig? Hur jag ska göra. Kan de verkligen 4 månader efter kräva tillbaka vad de sänt mig? Även om jag skulle fått lite för mycket av misstag? Själv skulle jag aldrig göra som dem men jag är kanske för mesig ...

måndag 20 oktober 2008

NYTT LIV - som pilot .... kanske ..

Detta mailet fick jag precis:

- I have the pleasure in informing you of an approval obtained last week from the president and commander in chief of the armed forces new President Alhaji Umar Musa. The Senate Committee on Contract/Inheritance Payments to pay the entire amount owed and due to you in settlement of fund via A.T.M CARD. Get back to me enclosing your Name tel/fax number


What the??? Är jag pilot nu eller nå´t? Hm .... (eller ... hm - vad menas? Får jag ett eget flygplan? Låna ett?

Jehepp - kalla mig piloten fr o m NU!

Danke.

HÅR


Här sitter jag och funderar. Jag beställde tid för klipp och sling precis.
Hm .... mörkbrunt?
Bara blonda slingor?
Blonda slingor och röda?
Det är det senaste jag brukar köra ....
Hmmmmm - nå´n som har en bra idé?
PÅ FREDAG SMÄLLER DET!

Helgen

Jag var på haket här nedanför i lördags. Det börjar bli ett inneställe. Från att det suttit avdankade alkisar i varje hörn var det så mycket ungt folk nu att jag knappt kom ut på verandan för att röka. Trångt som fan, sorl, hög musik - vilket gör att det enda sättet att överleva är att i princip få ölen intravenöst. För att palla skrika istället för att PRATA.

När vi skulle gå därifrån (i jakt på folkisar) var hela gatan här avstängd. Polisbilar och tejp. Vi stod och gissade vad som hänt. Läste i tidningen sen att det var en ung kille som under en fest ramlat ur ett fönster på andra våningen och dött direkt (rubriken är en länk). Obehagligt.

I dag måste jag jobba ikapp med saker.... måste ... måste ... nu.