onsdag 13 augusti 2008

Vassa grejer

Det är mycket vasst idag på Kvällspostens hemsida. Först har en man blivit skuren i halsen med en avslagen flaska på Värnhemstorget här i Malmö. Han kämpar för sitt liv på sjukhuset nu.

Sen är det en kvinna som blivit knivskuren av en okänd man i sin trädgård.

Och så är det en man som försökt hugga sin dotter med en sax.

Tvi vale. Försöker Kvällsposten sätta en ny trend? Eller är det en ny trend? Kvällsposten gör i alla fall inget för att dämpa rädslor. Helst ska offer och gärningsman vara okända för varandra. Så att man blir riktigt jävla rädd.

Snart är det hela offrets eget fel. "Varför gick hon ute på en gata i Malmö???"

Och sen i rätten: "Gillar du att gå på gatorna här i Malmö? Har du alltid gått utomhus? Så du hade inget speciellt ärende? Du liksom bara gick ute? Och detta kändes helt naturligt för dig??"


I går var det en gubbe som kommunicerade med mig. Jag uppfattade - efter att han pratat ett tag - bara en mening: Nu lägger jag denna enkronan här på brevlådan. Och mycket riktigt - en enkrona ramlade ur hans flottiga näve och placerades på brevlådan. Denna mannen var svensk men han var så alkoholiserad och bräkte BRED skånska så när han pratade att jag fattade inget mer. Jag sade bara "Ja, bra ju" och gick vidare.
Jag hade precis varit på posten och hörde på radion där att Sverige visst ledde mot Kanada i fotboll så jag ville hem snabbt och se slutet.

Undrar vad gubben egentligen höll på med?